Партньор на Проватон
 Ти сама го караш да кръшка – 7 стъпки към мъжката изневяра

Ти сама го караш да кръшка – 7 стъпки към мъжката изневяра

Сподели в

Когато една връзка приключи, виновни за това винаги са и двамата партньори. И ако са ви изневерили, това също е и по ваша вина. В тази статия ще уточним „къде сте сбъркали“, ако партньорът ви е кръшнал. Може да сте предизвикали изневярата по седем различни начина.

1. Сексът се е превърнал в рутина

За жалост главозамайването от целувките и настръхването от докосванията не се запазват за дълго в една продължителна връзка. Общите ви предпочитания, любими пози и фетиши след време се превръщат в рутина, а физическата близост става планирано мероприятие, чийто сценарий знаете много преди поредната прелюдия. За да не става така, трябва да отпуснете фантазията си и да се стараете да се изненадвате един друг. Още дълго ще си спомняте с трепет тези неочаквани „подаръци“.

2. Не ви се занимава с любимия

Покрай домакинската работа, служебните задължения, поддържането на красотата ви и ходенето по магазините вече нямате време да се занимавате с партньора, да се грижите за него. Целувате го сутрин, излизайки за работа, обаждате му се веднъж през деня, на вечеря го питате без особен интерес „Как мина денят ти?“ – и това е цялото ви внимание към мъжа. Подобно студено отношение се възприема от господата като истинско наказание – те вече не се чувстват нужни в тази двойка. Поглеждайки се отстрани, партньорът ви се възприема като изоставен и унил човек.

3. Той се е отегчил от вас

Рутината отегчава абсолютно всички. Но ако жената е склонна да се примири със скуката в името на семейството, то мъжът не е способен да търпи. Семейните традиции са нещо чудесно, но разнообразието в съвместните занимания е много по-плодотворно. Ако усещате, че партньорът започва да губи интерес към вас и е все по-малко ентусиазиран за обичайните ви развлечения и почивки, значи е време да промените нещо. И то навсякъде – наоколо си, в себе си, в него, в самата ви връзка. Променете външния си вид, отидете заедно на планина или измислете съвместен проект, в който партньорът да види всичките ви силни страни.

4. От любима жена сте се превърнали в майчица

Ако смятате, че загрижеността не може да е прекалена, жестоко се лъжете. Трябва да се грижите за партньора си точно толкова, колкото той има нужда. Ненатрапчиво и в точните моменти, за да е ясно, че тези грижи са от любов, а не от желание да контролирате мъжа. „Шапка взе ли си? А чадър? Телефонът ти зареден ли е? На срещата с шефа му намекни, че планираме ремонт…“ и т.н. – жената, която „мисли за всичко“, просто отнема на мъжа неговите важни функции в двойката и го прави ненужен. Освен това много дами обичат да оставят бележки – но не любовни, а с напомняния, нареждания или указания. След време партньорът ще се усети, че му напомняте на някого… а, да, на майка му! Това хич не е секси…

5. Ревнувате, вдигате скандали, провокирате го

Жените разбира се са доста емоционални, но все пак и разумни същества. Трябва да сте наясно, че ако постоянно тормозите партньора си със скандали, истерични изблици, капризи, сцени на ревност и сравнения с други мъже, тази връзка няма да просъществува дълго. Анализирайте всяка своя емоция поотделно. Ревнувате ли? Значи не се чувствате уверени в себе си или сте изгубили доверие към партньора. Заявявате твърде бурно исканията и желанията си? Значи не получавате достатъчно внимание от половинката и се опитвате да възстановите предишния интерес. Сравнявате партньора с други мъже? Значи сте му обидени и ядосани – и това ви пречи да проявите любовта си към него.

6. Отнели сте му командната роля

Трудно е да се каже кой е виновен за това, че жената от домошарка се е превърнала в независима бизнес-дама. Но покрай такава уверена, агресивна и всезнаеща госпожа мъжът губи своя авторитет и престава да бъде лидер и глава на семейството. На него му е трудно да се примири, че дели леглото си с „мъжко момиче“, което по-добре от него забива пирони, решава проблемите с тръбопровода вкъщи и взима два пъти по-висока заплата. Мъжът иска да има до себе си нежна, грижовна, ранима и любеща жена – а не тази всесилна богиня.

7. Изоставате от него

Ако мъжът ви расте и се развива, и вие не бива да тъпчете на едно място. Трябва да сте му равни по енергетика. Ако той става по-мъжествен, вие трябва да ставате по-женствени. Ако той има ново хоби или увлечение – споделете го или намерете нещо интересно за себе си. Двамата винаги трябва да сте на една вълна.

Консултирахме се с психолог, за да отговорим на въпроса дали жената с поведението и отношението си може да провокира партньора да й изневери.

„Да, всичките споменати причини за жалост имат влияние, както и много други. Когато започвате сериозна връзка, важно е да осъзнавате, че най-важното в нея са емоциите. За да бъдат отношенията ви позитивни, трябва да си създавате съвместни „приключения“, да пробвате нови неща в свободното си време, да подхождате по нов начин към общуването, секса и т.н.

Важно е да не забравяте, че партньорът буди интерес дотолкова, доколкото в него има някаква загадка. Не се притеснявайте да оставате сама, да отделяте време за срещи с приятели и за любимото си хоби – всеки от партньорите трябва да има лично пространство.

И, разбира се, не се превръщайте в една от онези жени, които след сватбата спират да поддържат външния си вид или започват да се „разкрасяват“ пред любимия. Оставете козметичните си ритуали скрити от очите на партньора, например зад заключената врата на банята. Не стряскайте мъжа си с маска от хума на лицето или с крясъци при епилация. Променяйте външния си вид, бъдете в добро настроение и не забравяйте, че имате до себе си най-прекрасния мъж на света – все пак навремето сте го избрали именно заради това“.

източник: woman.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *