Партньор на Проватон
 Тренировъчнaта програма на Келси Уелс – PWR

Тренировъчнaта програма на Келси Уелс – PWR

Сподели в

Келси Уелс е персонален фитнес инструктор, отдадена на здравословния начин на живот – хранене и тренировки. Помогнала е на много хора да влязат в мечтаната форма, а самата тя изглежда меко казано… невероятно!

Резултат с изображение за kelsey wells
Наскоро тя разработи 12-седмична тренировъчна програма – PWR, която е с фокус върху тренировките с тежести. Програмата на Уелс е разработена с цел изграждане на чиста мускулна маса, чрез увеличаване на тренировките с тежести и намаляване на кардиото.

Тренировките започват с 5 минути загрявка, повишаване на телесната температура, като Уелс дава избор – кардио с ниска интезивност, като ходене, джогинг или колело, или кардио с ниска интензивност и динамични разтяжки.

Целта на загрявката е да подготвиш тялото си за предстоящите упражнения.
След като темепературата е повишена, следва да се повиши пулса с два кръга от по 4 минути. Следва сърцето на тренировката – 10,20мин. Три-четири серии с три различни упражнения. Като всяка серия килограмите на тежестите се увеличават, а повторенията намаляват.
Уелс обяснява, че когато тежестите са по-леки, а повторенията повече, това се фокусира върху общата мускулна способност и издръжливост. Когато е обратното – тежестите повече, а повторенията по-малко, тогава вече мускулът расте. Идеята е на края на всяка серия, последните две повторения да се окажат истинско предизвикателство за завършване на серията.

Резултат с изображение за kelsey wells PWRСледват суперсерии. 2х6мин. с по две упражнения, с кратка почивка между тях.
През петата седмица се появява незадължителна стъпка, в която се правят две упражнения в пордължение на една минута.
И разбира се за финал – разтягане. Поне пет минути след тренировката.

PWR е разработен тренировъчен план, който включва фитнес машини, т.е. не може да бъде изпълнен в домашни условия. Все пак е трудно да се създаде универсален план, затова Уелс позволява да се коригира според персоналните нужди.

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *