Партньор на Проватон
 Четирите архетипа мъже

Четирите архетипа мъже

Сподели в

Вече обсъдихме архетипите жени и това, че жената може да развие всеки един от тях в себе си.

Да! Има как да си перфектната жена

Но жените трябва да разберат, че мъжът е почти невъзможно да се промени. Може да се каже, че мъжете са по-рационални и не биха да губят време и енергия, за да развият онези качества, които не са добре изразени в тях. За разлика от жените, които са по-пластични и могат да развият тези енергии, които са слаби в тях.
Както при жените, така и при мъжете има четири основни архетипа. Като правило те притежават и четирите, но само два доминират и дават определени качества и способности.
Нека да отдадем време и на мъжете и техните състояния.

Владетел

При мъжете от този архетип ясно се проявява логиката и практичността. Те са родени лидери и са в състояние да контролир… и очароват. Те са упорити и целенасочени. Според тяхното разбиране, светът се управлява от властта и те знаят точно как да го направят. Рядко страдат от поражение, но когато се случи, чакат удобен момент за отмъщение. Не прощават унижение.
Спрямо жената са ревниви, склонни са да следят всяка нейна стъпка и са готови да я скрият от всички.
Тези мъже пазя емоциите за себе си.

Търговец

При тези мъже преобладав практичност и чувствителност. Отлично знаят как да постигнат целите си. Перфектно защитават интересите си и умеят да преговарят. Свободата на действие и мислене, и желание да следват своите собствени импулси, са сред основните им качества. Те са оптимисти, склонни към риск.
Този тип мъже се характеризира с желание за сила и слава. Абсолютно винаги са уверени в себе си. Определено знаят как да общуват и да покажат своето превъзходство.
Имат прекрасен вкус и умеят да се наслаждават на красотата. Чувствителни са към външния си вид. Държат много на облеклото си и винаги са модерни.
Обичат разнообразието във всичко и непрестанно търсят нови преживявания.

Творец

Чувствителни мъже. Чувствеността им се проявява в творчеството. Те са мъже, които имат богато въображение. Очароват се от нови възможности и без много да мислят се втурват след мечтите си.
Те са мечтатели, романтици и способни на красиви жестове.
Тези хора не се интересуват от дреболии като: къде спят, какво ядат, как са облечени. Те имат нужда да се грижат за някого. Те са щедри.
Готови са да посветят живота си на жена, но са неспособни да й осигурят дом.
Създателите са много изобретателни в леглото.

Първооткривател

Силата им е в логиката и интуицията. Те винаги са готови да се втурнат в непознатото, за да открият законите управляващи света.
Лесно разрушават нещо старо, за да открият нещо ново. Не се впечатляват от парите и както лесно могат да изкарат, така и лесно могат да изгубят.
Обичат да спорят и да защитават своята гледна точка, затова и често не обръщат внимание как нараняват чувствата на другите.
По природа са много страстни, но изглеждат студени и безразлични.

Ка́трин Арейби

Да! Има как да си перфектната жена

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *