Партньор на Проватон
 Oсмели се да мечтаеш! Мечтите правят света по-красив

Oсмели се да мечтаеш! Мечтите правят света по-красив

Сподели в
Какво всъщност са мечтите? Защо идва момент, в който изчезват?

Като деца ние мечтаем. Мечтаем за играчки, мечтаем какви ще станем като пораснем, момичетата мечтаят за “принц”, с който ще живеят дълго и щастливо… и никой не може да пречупи тези мечти. Ние сме убедени, че те един ден ще се превърнат в реалност. Въображението и желанието ни са по-силни от всичко. Живеем в радост и очакване на утрешния ден. Но по някаква причина, този стремеж към мечтаното щастие изчезва.

Резултат с изображение за kid dreaming
Целта заменя мечтата. Колкото и последователна, изпълнена с амбиции и ясна е да е тя, не е толкова магическа. Дори и да постигаме целите си и да се радваме на победа след победа, нещо ни липсва. И при вас ли е така? Да, липсват мечтите.

Резултат с изображение за dream

Защо реализма и прагматизма на възрастния, напълно замества ярките цветове на детския оптимизъм? Искате ли да съживите способността си да мечтаете? Възможно е! Само да трябва да следвате някои простички правила.

  •  На първо място – бъдете благодарни. Най-честата причина да спрем да мечтаем е когато не виждаме резултати. Преставаме да вярваме, че мечтите ще се сбъднат. Върнете се към детството си и мечтите ви тогава. Много от тях са се сбъднали. Затова бъдете благодарни за това, което имате сега, за близките си и за това, което сте вие самите.
  •  Дайте си време за мечти. Поне по 30 минути на ден, като можете да си ги разделите в продължението на деня и преди сън. В тези минути за мечти, никой не бива да ви безпокои. Те са само за вас и вашето въображение.
  •  Понякога мечтаем твърде глобално, а не можем да си отговорим на въпроса: “Какво искам през следващия уикенд?”. Помечтайте за идеалния ден от живота си, след това идеалната седмица, идеалната почивка и перфектната година. Преминете от “простите” мечти към “сложните”, тези в по-дългосрочен план. Ще видите как животът ви ще се оцвети в ярки цветове тук и сега.
  •  Не забравяйте детайлите. Обсъждали сме вече как желанията трябва да са подробно и ясно структурирани. Мечтайте с подробности, за да може да видите желаното бъдеще възможно най-ясно.
  • Мечтите не са замяна на това, което имате сега. Недейте да недоволствате от това, което е сега. Мечтата не е това, което искате ВМЕСТО нещо друго. Затова се усмихнете. Ако наистина мечтаете, на лицето ви се изрисува усмивка, която е признак, че детето вътре във вас се е събудило… за да помечтае.

Резултат с изображение за dream

Да се научиш да мечтаеш е все едно отново да почувстваш, че няма граници във възможностите и Вселената е готова да ти помогне да изпълниш най-желаните си мечти!

 

Kа̀трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *