Партньор на Проватон
 Скарахме се, сега как да се сдобрим?

Скарахме се, сега как да се сдобрим?

Сподели в

Споровете са нещо неизбежно за всяка връзка, но за да не бъдат проблем за бъдещето й, трябва да знаете как да се сдобрявате след поредния скандал. Ето 5 златни правила, които трябва да следвате, ако искате да се сдобрите с половинката си.

Важно е да осъзнавате, че е имало ясна причина за спора

Дори вие да не я виждате, опитайте се да погледнете през призмата на партньора си и да разберете, че той не чувства нещата да са напълно ОК. Осъзнаването на причините за спора са първата крачка към сдобряването. Дори да не сте достигнали до разрешаване на проблема, самият факт, че разбирате половинката си и причините, заради които е започнал спор с вас, е достатъчен, за да постигнете примирие в отношенията си.

Излезте от отбранителна позиция

Спорът приключи, време е да се отпуснете. Дайте си 30 минути почивка и продължете разговора със спокоен тон. И си наложете, че ще слушате, няма да прекъсвате партньора си и ще отговаряте, след като сте помислили няколко секунди. И без обвинения кой е прав и кой крив, кой е започнал спора и прочие.

Осъзнайте, че не е важно да излезете печеливш от спора

Забравете за идеята, че има жертва и победител в спора. Вие сте двойка, а за да бъде връзката ви стабилна, въпреки споровете, не трябва да се стремите да бъдете победител и да гледате на партньора си като изгубил в спора. Бъдете с идеята, че просто решавате проблем в спора, без да се опитвате на всяка цена да се налагате и да излете печеливш.

Дайте си време за размишление преди да пристъпите към сдобряване

И за двама ви е необходимо време да помислите над това, което сте си разменили като реплики. Излезте с приятели поотделно, разсейте се и със свежи мисли обсъдете впоследствие какво е подхранило спора ви и кой как се чувства.

Не си лягайте сърдити

Колкото и да ви е трудно да продължите комуникацията си до края на деня, направете всичко възможно да заровите томахавките и да не си лягате сърдити. Може да не си говорите, просто се прегърнете. Реално може да не сте се сдобрили, но прегръдката е заявка, че това ще се случи рано или късно. И без спане в различни стаи.

 

източник: rozali.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *