Партньор на Проватон
 Започват летни ремонти в 12 училища

Започват летни ремонти в 12 училища

Сподели в

Строително-ремонтни дейности през лятото ще бъдат извършени в 12 училища във Варна. По информация на директорите до 30-ти юни трябва да приключат процедурите по избор на изпълнител и да бъдат сключени съответните договори, след което ще започне работа по обектите.

В ОУ „Ангел Кънчев“ са планирани подмяна на дограма, ремонт на санитарни възли, подмяна на подови настилки; в ОУ „Христо Ботев“ – доставка и монтаж на нови котли; в ОУ „Антон Страшимиров“ – боядисване; в ОУ „Панайот Волов“ – текущ ремонт на сградата и подпокривното пространство, доставка и монтаж на климатична система; в ОУ „Отец Паисий“ – изграждане на евакуационно и аварийно осветление; в ОУ „Цар Симеон I“ – ремонт на котел; в ОУ „Св.Патриарх Евтимий“ – частична подмяна на дограма, текущ ремонт на актова зала и класна стая; в ОУ „Васил Априлов“ – подмяна на гредоредния под на първия етаж със стоманобетонна конструкция, текущ ремонт на елементи на отоплителната система, пребоядисване и освежаване на стени; в СУ „Климент Охридски“ – изграждане на топлоизолация на фасада, боядисване на класни стаи и коридори, циклене на паркети в класните стаи; в СУХНИ „Константин Преславски“ – изграждане на противопожарна система; в III ПМГ „Академик Методий Попов“ – циклене на подова настилка във физкултурен салон, оборудване и обзавеждане на лаборатория по физика, изграждане на втори етап от пожароизвестителна система; в IV ЕГ „Фредерик Жолио Кюри“ – подмяна на дограма, частичен ремонт на санитарни помещения, частичен ремонт на класни стаи, подмяна на тръби част от парната инсталация, подмяна на стари електрически табла.

Ремонтни дейности ще бъдат извършени и в студентско общежитие „Михаил Колони“ – подмяна на дограма, и в НАОП „Николай Коперник“ – ремонт на фасадата на сградата. Общата стойност на планираните към момента ремонти е 285 000 лв от бюджетите на учебните заведения и 82 600 лв. – капиталови разходи от бюджета на дирекция “Образование и младежки дейности”. Продължават и строително-монтажните дейности в училищата, които се извършват с европейски средства по ОП“Региони в растеж“.

източник: live.varna.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *