Партньор на Проватон
 Възможно ли е сладоледът да ни даде необходимата доза калций за деня?

Възможно ли е сладоледът да ни даде необходимата доза калций за деня?

Сподели в

Не е тайна, че сладоледът е любим десерт на повечето хора. Особено в горещите летни дни, когато нямаме апетит за нищо друго…освен сладолед.
Освен сладкото блаженство, което изпитваме ядейки сладолед, ние си набавяме калций. Все пак сладоледът е направен от млечни продукти. Както всички знаем млечните продукти съдържат калций, които са от голямо значение за здравите кости и зъби. Освен това калциите играят роля в мускулната и сърдечна функция, както и нервната система.

Резултат с изображение за сладолед
Групата от млечни храни се състои от мляко, кисело мляко и сирене – за съжаление сладоледът не е част от тази основна хранителна група. Разбира се, сладоледът ще ви осигури известна доза калций, но със сигурност има много по-здравословни възможности, които да ви помогнат да достигнете необходимото количество калций за деня.

Резултат с изображение за сладолед
Освен това, прекомерната консумация и осланянето на това, че сладоледът ще ни даде нужните вещества, определено има опасност да се отрази зле на талията. Затова най-добре да оставим сладоледа в графата “понякога”.
В крайна сметка трябва да разчитаме най-вече на нискомаслени млечни продукти за нужните калции и да се наслаждаваме на сладолед от време на време. Просто, когато консумирате сладолед си спомнете, че като бонус той съдържа калций.

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *