Партньор на Проватон
 Наистина ли зеленият чай помага за отслабване?

Наистина ли зеленият чай помага за отслабване?

Сподели в

Идеята, че зеленият чай може да подпомогне в загубата някое и друго килце, е доста привлекателна. Намира се лесно, на много достъпна цена и е доста вкусно. Но дали наистина работи по начина, по който ни се иска?
Свойството на зеления чай да намалява теглото се свързва с неговия ефект върху метаболизма – антиоксидантите и кофеинът могат да помогнат за ускоряването му.


Кофеинът и зеленият чай комбинират засилено окисляване на мазнините. Това означава, че енергията и метаболизма се ускоряват – т.е. количеството калории, което изгаряте.
Изследване сочи, че напитките от зелен чай матча могат да подобрбят окисляването на мазнините, причинено от физически упражнения.

Резултат с изображение за чай матча

Друго изследване установява, че препаратите със зелен чай изглеждапредизвикват малка, статистическа незначителна загуба на тегло при възрастни с наднормено тегло или със затлъстяване.
Всъщност и двете изследвания са малки и неубедителни, но пък сочат към това, че зеленият чай може да ви помогне да изгубите малко тегло, но това тегло е толкова малко, че вероятно дори няма да се забележи.

Знам, звучи разочароващо, но ако се надявате, че магическата пръчица за загуба на тегло е зеленият чай… Но затова пък е отлично допълнение към вашата диета!
Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *