Партньор на Проватон
 Какво да правим с мамините синчета?

Senior Mother Interfering With Couple Having Argument At Home

Какво да правим с мамините синчета?

Сподели в

Нищо! Не, сериозно, съвсем нищо!

Синдромът “мамино синче” не е някакъв вид нова тенденция в поведението на мъжете. Имало го е преди години, има го сега и със сигурност ще го има винаги.

Кои са всъщност мамините синчета? Те са нерешителни, несигурнии без собствено мнение. Затова мама се намесва, за да вземе решението вместо “детето”, защото то още не се е адаптирало към живота. Между тях има неразделна връзка. Тези мъже завинаги остават деца за майките си .

За майка си той е безпомощен, неспособен, “горкия”. Причините за това могат да са различни, синдромът “мамино синче” не се появява от никъде, той се формира още от детството.

Както майката, така и синът получават взаимни ползи в такива отношения. Мама се грижи за безопасността на детето си, а синът не е отговорен за много проблеми. И ако мислите, че такъв човек е дълбоко нещастен, грешите. Ако опитате да наложите промяна е малко вероятно планът ви да сработи. Мама е там много преди да се появите вие и конкуренцията с нея е безмислена.

Нещата могат да се промят единствено, ако мъжът иска да се промени. Каквото и да правите, няма да ви се получи, докато той не го поиска.

Каквото и да си говорим, кофти си е майката на гаджето да се намесва постоянно в отношенията ви и често да чувате нейни думи, излизащи от неговата уста, нали? Най-добрия вариятн е от самото начало да разпознаете този тип мъж и вземете нужните мерки.

При запознанството с нов мъж, не бързайте да се впускате в тясна връзка. Дайте си време да го “разучите”. С кого живее, как общува с родителите си, с кой от двамата повече, колко често. Ако живее сам, от кога.
Ако се окаже, че е има сиднрома на “мамино синче”, не бързайте да се оттегляте. Мама е първата жена в живота, но идва момент, в който мъжът е готов да насочи вниманието си към друга. Ако наистина харесвате мъжа, оценете ситуацията и привързаността му с мама.

В крайна сметка не е толкова лошо мъжът да е в тясна връзка с майка си. Тези мъже са с по-благ характер, по-голямо уважение към жените, по-мили и любвеобвилни. Не е добре да се опитвате да рушите тази връзка, но и не правете компромис да я подкрепяте на 100%. Например, ако живее с майка си и ви покани да живеете с него, бъдете сигурни, че конфликтът ви чака зад ъгъла. Също така, ако прекарва повече време с майка си, от колкото с вас… Е, не е нормално!

В живота има неща, които не зависят от нас, неща, които не можем да променим. За щастие винаги имаме избор. Винаги! Ние избираме с кого да сме приятели и кого да обичаме.
Бъдете верни на себе си и ценностите си. В живота има повече от един човек, с когото можете да бъдете щастливи и с когото можете да споделяте едни и същи ценности и вярвания!

Ка́трин Арейби

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *