Партньор на Проватон
 Как се постига успех?

Как се постига успех?

Сподели в

Всеки се стреми към успех. Всеки го желае. Вдъхновяваме се от успешни хора и ни се иска да сме като тях. Някои от нас работят по въпроса, други само искат.
Какво всъщност е успехът? Може би за всеки се изразява в нещо различно, но като че ли общо прието, успехът се свързва с постиженията в работата и богатството, което се натрупва в следствие на това. Но как се стига до това богатство? Кои са пътищата, които водят към него? А кои са препядствията, които стоят на тези пътища? Предлагам да обсъдим сега…

Самоувереност
На първо място, самоувереност! Успехът идва само и единствено от хора, които вярват в себе си. Човек който не се съмнява в себе си, действа въпреки всички трудности и реализира рано или късно всичко, към което се стреми. Ако не вярваш, че ще успееш, накъде изобщо си се запътил/а?

Резултат с изображение за confident woman

Отговорност
Животът е изпълнен с избори, ежедневно. От нас си зависи, колко бързо ще вземем решение и какво ще бъде то. Човек трябва да поема отговорност за решенията, които взима. В крайна сметка от тях зависи успехът. Ако нещо не е “удобно”, не трябва да бързаме да обвиняваме някой друг, а по-скоро да се запитаме: “Как се случи това?”.
Решенията трябва да се обмислят и да не се прибързва с взимането им. Е, можете бързо да вземете решение само когато сте готови да поемете отговорност за действията си. В такъв случай не се страхувате да направите грешка, защото дори и в случай на неуспех, можете да извлечете заключения и да продължите напред.

Резултат с изображение за confident men

Мнение
Човек трябва да има собствено мнение и да го отстоява. Ако сте съгласни с всичко, което ви е казано, и никога не изразявате вашата гледна точка, значи се пускате по течението. В книата на Наполеон Хил “Как да прецакаш Дявола”, Дявола признава, че именно това е неговата цел – да накара хората да се пускат по течението, защото именно така човек не постига нищо, а просто съществува – лесен за манипулация. Една от големите тайни на успеха е да не се поддавате на влиянието на някой друг и винаги да имате собствено мнение.

Гъвкавост
Често нещата не се случват по начина, по който си ги представяме. Изникват непредвидени ситуации, които променят “курса”. Именно тогава от огромно значение е да притежаваш качеството – гъвкавост.
*Оказва се, че жените са по-гъвкави от мъжете, по-лесно се приспособяват към ситуацията. В крайна сметка, тази гъвкавост е нашият скрит коз… 😉

Не поглеждай назад
Представете си как се разхождате и се зазяпвате в нещо, извъртате глава назад и пропускате онова коренче на дърво, което е излязло над земята и отдавна очаква да го пропуснете. Спъвате се и падате… Възможно е да счупите крак и да не успеете да стигнете до там, за където сте тръгнали.
За да се постигат резултати е важно да се гледа напред, без да се връщаме към миналото. Успешните хора, никога не вкарват напрежение с оплакване от минали неудачи, защото това не им позволява да мислят позитивно и им отнема енергия.
Връщането в миналото е позволено единствено и само, ако ще се използва за ресурс, който дава предимство в бъдещето.

Резултат с изображение за looking at the future

Почивка
Балансът между работата и почивката е от особено значение за постигане на успехи. И като казвам почивка, нямам предвид дългосрочна. Не. Няколко часа на ден, освободете съзнанието си от работа и цели, презаредете го, нека релаксира. В противен случай може да си навлечете проблеми с физическото и/или психическото здраве.

Свързано изображение

Настроение
Настроението е пряко свързано с почивката. То влияе пряко върху енергийното ниво, а енергийното ниво от своя страна влияе върху резултатите. Успешните хора са склонни да бъдат положителни, защото в състояние на хармония и радост е по-лесно да се придвижвате към върховете.

Активност
Така… Починали сте си, време е за активност. Ако искате да забогатеете, това няма да се случи докато лежите на дивана пред телевизора. Яко бачкане! Не се страхувайте да поемате рискове. Активната позиция в живота води до просперитет.

Постоянство
Няма успех, без постоянство! Дори и да притежаваш всички качества по-горе, ако не си постоянен в това, което вършиш, НЯМА как да се случат нещата!

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *