Партньор на Проватон
 Това се случва, когато сте във връзка с неподходящия/неподходящата

Това се случва, когато сте във връзка с неподходящия/неподходящата

Сподели в

Всеки иска да има връзка с партньор, който да дава любов, внимание, разбирателство и грижа. Всеки търси възможно най-подходящия партьнор за себе си. За съжаление обаче, никой не може да планира в кого ще се влюби. Нито пък да забрани на сърцето си да обича неподходящия човек. За здрави отношения трябва да има еднакви усилия и от двете страни.
А как да разберете кога някой е неподходящ за вас? Чувствате ли се неспокоен, ревнив, несигурен в себе си и любимия човек, тъжен… Съжалявам, но не сте на правилното място! Неподходящият партньор оказва огромно влияние на живота и самочувствието ви.

Related image
Отчуждаване от близките

Когато за пръв път се запознавате с някого и се влюбвате, преминавате през тази фаза на медения месец, когато сте обсебен от прекарването на много време с новия си партньор. Това е нормално. Любов, емоции, пеперуди в стомаха… И се оказва, че не отделяте достатъчо внимание и енергия на приятелите си. Сигурни ли сте, че това е по ваше желание?
Ако този, с който се срещате ви забранява да се виждате с приятелите си, директно или индиректно… По-добре му дайте червен картон, докато е време.

Нуждаещи се през цялото време

Съвсем нормално е хората да имат нужди от най-различен характер. Но ако усещате, че се чувствате нуждаещи се през по-голямата част от времето, това определено е знак, че сте с неподходящия човек.
Хората сме склонни да се чувстваме нуждаещи се, когато нашите партньори не отговарят на нашите емоционални нужди. Когато сте с подходящия партньор, ще можете открито да говорите за вашите нужди. Когато сте с неподходящия човек, той/тя ще пренебрегне или откаже да ви помогне или да промени поведението си, за да задоволи нуждите ви.

Ниска самооценка

Връзката с неподходящия човек, може драстично да намали самооценката ви. Вие започвате да вярвате, че не заслужаваще любяща и изпълваща връзка. Чувствате се отчаяни в любовта и връзката си, така че понижавате стандартите си за всеки, който ви показва внимание, защото не мислите, че “струвате” повече.

Злоупотребва с емоциите

Нещо, което е голям индикатор за неподходящ партньор е злоупотребата му с чувствата и емоциите ви. Някой, който не е добър за вас, може също така да ви налага манипулативна форма на емоционално насилие, в което те отричат ​​и обезсилват вашите емоционални преживявания.
Този вид отношение може да ви накара да обръщате повече внимание на чувствата на партньора си, от колкото на собствените си. А това на свой ред ще ви превърне във вечно виновни, дори и да не сте.

Related image

Този вид връзки безспорно изчерпват много енергия. За да се възтановите от такъв вид “тирания” започнете да работите за новите цели в живота си. Участвайте в нови хобита. Това ще изгради вашата разрушена идентичност. Ще мине известно време преди да се научите отново да се цените, но не спирайте, дерзайте. Трябва да възтановите силата си и да възтановите стойността си. Не забравяйте, че за здрава връзка, на първо място трябва да обичате и уважавете себе си.

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *