Партньор на Проватон
 Световният феномен CrossFit

Световният феномен CrossFit

Сподели в

Кросфит е система за трениране, която предизвиква не само тялото, но и духа, развивайки основните физически качества: сила, издръжливост, мобилност, бързина, баланс, експлозивност, точност. Тренировките са кратки, но много интензивни и съчетават разнообразни елементи от три вида спорт – вдигане на тежести, лека атлетика и гимнастика. Идеята е докато ставаш все по-силен, издръжлив и атлетичен, да опознаеш границите на възможностите си, състезавайки се със самия себе си и да изпиташ истинско удоволствие от предизвикателството, което ти поднася тренировката.

CrossFit е за хора, които търсят динамика и разнообразие, а не разполагат с много време в забързаното си ежедневие. Този метод на трениране е особено застъпен в подготовката на състезатели от най- различни спортове – ММА, кик бокс, плуване, футбол, баскетбол, ръгби, американски футбол, както и пожарникари, военни, спец-части и други.

Резултатите

Резултатите от тренировките са много по-измерими в сравнение със стандартните фитнес програми се появяват изключително бързо – при повечето трениращи е нужен не повече от месец, за да имат видим напредък. Освен, че стават по-силни, издръжливи и атлетични, кросфитърите се променят чисто визуално – намалението на подкожните мазнини и увеличеното активно тегло са лесно постижими с нашата медотика. Атмосферата в залата, тренирането в група и специфичният дух на тренировката ти дават смелостта да надминеш себе си, а усещането да виждаш как с всеки изминал ден подобряваш себе си дава страхотно самочувствие.

https://www.youtube.com/watch?v=pQ6748DMXVo

Общността

Фитнес обществото не познава друг феномен като Кросфит – от популярните звезди като Рич Фронинг, през участниците в CrossFit Games от всички точки на света, до приятелите ти, с които тренираш заедно в твоята зала – всички се чувстват съпричастни към една обща идея и всички изпитват тръпката от предизвикателството, което им дава нашия спорт. Всички се подкрепят взаимно, тренирайки заедно в здравословна конкуренция, а най-силните аплодисменти са за последния, завършил тренировката. Залата се оказва освен място за тренировка и място, където срещаш много приятели, създаваш връзки и получаваш подрепа.

Подходящ ли е Кросфит за мен?

Може би ще се изненадаш, но не, Кросфит не е за всеки! Да, всеки може да прави като нашите тренировки, но не всеки би изпитал истинско удовлетверение от това. Опитай, ако ти допадне – чудесно! Но не всеки успява да възприеме концепцията за това свръхинтензивно натоварване и състезание, което представлява Кросфит. Ето няколко признака, които ще ти помогнат да разбереш дали този тип тренировка е подходяща за теб:

Кросфит е за теб, ако:

  • Имаш силна воля и желание да постигаш резултати
  • Обичаш да се чувстваш като част от общество
  • Обичаш разнообразните тренировки
  • Притежаваш състезателен дух
  • Идеята да трансформираш тялото и живота си към по-добро те вдъхновява

Кросфит не е за теб, ако:

  • Тренираш, защото знаеш, че трябва, а не защото искаш
  • Предпочиташ да тренираш сам, а не в група
  • Отивайки в залата, просто искаш да си направиш твоите 30 мин. кардио и да си тръгнеш
  • Не обичаш конкуренцията и състезанията
  • Не искаш да променяш нищо в живота си
източник: ultimatetraining.bg/

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *