Партньор на Проватон
 НЕпрепоръчителни храни на първа среща

НЕпрепоръчителни храни на първа среща

Сподели в

Първите срещи могат да бъдат изключително изнервящи. На първо място висене пред гардероба и смяна на няколко тоалета, докато не попаднете на точния… или почти. След като сте нахлузили трдуния избор на облекло върху гърба си, се запътвате към ресторанта, където ви предстои да направите първото си впечатление. За щастие разговорът върви отлично, времето минава неусетно и също толкова неусетно си поръчваш възможно най-неподходящото ястие. Келнерът носи спагети със сос и се започва едно сърбане и смукане, хвърчи сос навсякъде, а вие се омазвате като, че ли за първи път се храните. Доста неприятна гледка… За да се предотвратят подобни конфузни ситуации, няма да е зле да обмислите добре поръчката си. Добре е да сложите някой храни в червената графа. Споко! Само за първата среща.

Image result for date restaurant
Всичко с червен сос
Както преди малко споменахме историята със спагетите и соса, няма да е зле да избягвате храни особено с червен сос. Вместо това, може да замените този сос със зехтин например или някакъв, с който е по-малко вероятно да се оклепате. Само да не е чеснов!

Чесън и лук
И като споменахме чеснов… Досещате се, че ако вечерта върви приятно, вероятно ще завърши с “цуни-гуни”. Е, представяте ли си вълната с аромат на чесън или лук, която ще залее човекът срещу вас. Само да не се наложи да го съживявате…

Image result for garlic mouth
Големи сочни бургери
Ох, колко апетитно звучи… Апетитно – да, но привлекателно… Неее! Защо не заложите на нещо, което по-лесно ще поберете в устата си. Онази осверепяла физиономия на разчекната уста, мъчейки се да си “хапнеш”… Ами, не е привлекателно! Клуб сандвич, който може ядете с нож и вилица, звучи къде-къде по-разумен избор.

Зелени храни
Магданоз, копър, броколи… Очаква се, че в тази вечер ще присъства голяма доза забавление и смях. Всички сме съгласни колко гадничко е някой да ти се ухили насреща със зелени запаси по зъбите…

Супа
Недай си Боже да е и гореща… Гооолямо сърбане ще пада!

Ядене с ръце
Сладостта на пилешките крилца и свинските ребърца е именно в това, че се ядат с ръце, нацапваш се целия, ама хич не ти пука. Обаче за първа среща, храни, които налагат да се ядат с ръце са крайно неподходящи. Нали идеята е да останете чисти до края на вечерта.

Image result for eating ribs
Боб
Вярно, много е вкусно и да, много е полезно… Но не може да се отрече асоциацията, която следва. Няма да изпадам в подробности!

Като цяло, независимо от това какво ще поръчате, маниерите са от основно значение. Именно те, могат да са решаващия фактор дали човекът ще иска да ви види отново.

 

Káтрин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *