Партньор на Проватон
 Какви са основните правила в облеклото на една кралска особа

Какви са основните правила в облеклото на една кралска особа

Сподели в

Меган Маркъл е новият член на Кралското семейство. Преди броени дни се състоя дългоочакваната сватба на принц Хари и Меган Маркъл. Е, заветното “Да!” вече е факт. Принцът вече официално си има принцеса. Херцог и херцогиня на Съсекс.

Сватбата на Кралското семейство, сигурно е най-обсъжданото събитие в света, днес. И как няма, сватба като приказка.

Всъщност какво е да си член на Кралското семейство? За нас простолюдието изглежда доста лесно – красиви рокли, скъпи бижута, пищни вечери, принцове, принцеси… Кой не би си мечтал за това? Обаче тежка е кралската корона! Влезеш ли в това семейство, спазваш правила и разпоредби стриктно. Сред тях и тези с дрес-кода. Само да вметна, че вярвате или не, единствено принц Джордж може да носи къси панталони.

Снахите в семейството безспорно изглеждат и винаги са изглеждали в крак с модата. Спазвайки напълно правилата за обличане и съчетавайки ги с модните тенденции, те винаги изглеждат блестящо.

И така – какво пък толкова трябва да спазват при облеклото си – ще попитате. На пръв поглед нищо особено, официалното облекло, шапка и чорапогащник. Не е съвсем така. Предлагам да разгледаме по детайлно задълженията в облеклото на един истински член на кралското семейство.

Лакът за нокти

Абсолютно забранено е да бъде в ярък цвят. Това правило при лакирването, важи за всички дами в кралското семейство.

Ръкавици

Някога виждали ли сте кралицата без ръкавици? Да, нито пък аз. Това е едно от правилата. Ръкавиците са толкива дълчи, че се скриват под ръкава й, така че на практика ръцете й изобщо не се виждат.

Шапки

Невероятни аксесоари. Дамите от кралското семейство задължитлно трябва да ги носят по официални поводи. Забелязахте ли, че и на сватбата, нямаше нито една дама от гостите без шапка?

Чорапогащник

Дори и да са в телесен цвят, най-малко ден и едва забележими, кралица Елизабет задължително изисква да присъстват в облеклото, на кралски събития. И то от всичките си гости!

Черно облекло

Това може и да прозвучи малко шокиращо, но когато пътуват някъде, членовете на кралското семейство задължително трябва да имат комплект с черно облекло, обувки и шапка. Причината е – ако получат вест за най-лошото, да бъдат подготвени с подходящо облекло.

Чантички

Малките чантички, клъчове са изключително подходящи за royal жените. Често предпазват от неудобни моменти, когато не знаят какво да правят с ръцете си. Или както лейди Даяна прикрива разтварящата се цепка на роклята й, слизайки от колата.

Това са основните правила свързани с облеклото и външния вид на кралското семейство. Кой знае още колко и какви други правила има… Както казахме – “Тежка е царската корона”.

Ка̀трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *