Партньор на Проватон
 За жени: Как да увеличите сексуалното си либидо

За жени: Как да увеличите сексуалното си либидо

Сподели в

 

Жената може да има също толкова силно сексуално желание, като мъжа. Често комплексите на жените за външността им не позволяват да се освободят напълно при сексуален контакт и да изпитат максимално удоволствие.

Липсата на самочувствие не е единствения фактор, който може да разруши момента. Женското съзнание често няма време за физиологична възбуда. Жените имат нужда от повече време, за да може умът да настигне тялото. Ето защо имат нужда от “подгрявка” преди полов акт – любовна игра, еротично видео.

Image result for sexy woman laying on bed
Повечето жени не обръщат внимание на сигналите на гениталиите им. Женските полови органи са малки, незабележими и промените, които настъпват при тях, не са толкова очевидни, за да предизвикат съзнателен отговор – силно желание да отговори на нуждите на тялото. Ако мъжът има ерекция, той не може да не го забележи, съответно реагира на това. По този повод има проучвания, които доказват, че мъжете разбират по-добре тялото си от жените.

Image result for sex libido
Оказва се, че сексуалното желание на жените е еквивалентно на това на мъжете. Проблемът е, че по една или друга причина те не забелязват, че го имат. А всъщност то е там, гори и чака да бъде задоволено.
Сексолози са разработили няколко начина, с които може да увеличите сексуалната си чувствителност. Основната цел е да се съберат ума и телесните усещания.

 • Медитация
  Вземете малък предмет и започнете да го изучавате – на външен вид, допир, миризма и дори вкус. Ако мозъкът започне да се разсейва, внимателно и спокойно върнете съзнанието към обекта. Опознавайте и изучавайте в продължение на поне 10 минути на ден.
  Освен тази нестандартна медитация, абсолютно стандартната може да е от голяма полза. Затворете очи и се потопете в тишина и спкойствие, като се концентрирате върху дишането.
 • Изучавайте тялото си
  Отнасяйте се с тялото си като с трофей, отстранете срама и комплексите. Докосвайте се, говорете му – направете комплимент на гърдите си, на дупето и бедрата. Докоснете гениталиите се, без мастурбация. Изпитайте наслада от това да се гледате и докосвате, нежно и с любов към себе си.
  Кажете си на глас: “Аз съм секси”; “Аз съм сексуално привлекателна”; “Обичам секса”.
 • Създайте хармония между душата и тялото
  Научете се как да комбинирате физическото вълнение и емоционалното удоволствие.
  Използвайте вибратор, гледайте еротичен филм или се замислете върху сексуални теми, за да постигнете вълнение. След това започнете да изучавате тялото си, както обсъдихме по-горе.

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *