Партньор на Проватон
 Защо той не иска да се ожени за мен?

Защо той не иска да се ожени за мен?

Сподели в

Разбира се, възможните отговори на този въпрос могат да са различни: страхува се да поеме отговорност, има неуспешен брак зад гърба си, не е готов, усеща прекален натиск от любимата си… можем да продължим с изреждането, но каквото и да си кажем още, отговорът всъщност е много простичък: той не разбира защо е нужен този документ с подписите ви! Може да се каже, че мъжете са рационални същества и почти никгоа не правят нищо без причина (колкото и нелогични да ни се струват понякога действията им).


Ако имате връзка повече от година с партньора си, разбирате се и се обичате, мечтаете за общо бъдеще, но все още не ви предлага брак, това е така, защото на него всичко, което има му е достатъчно. Той не смята, че онази хартийка, която е толкова важна за жената, е нужна.


В миналото, ако един мъж преспи с жена, то той задължително се жени за нея. Днес обаче нещата стоят по доста различен начин. И затова не са виновни мъжете! Жените така ги научиха. Съгласяват се да правят секс с тях, да домакинстват, да гледат деца, да работят и да се грижат за семейството… и всичко това без брак. Неща, които преди са изпълнявали само след женитба.
Чудите се какво да направите, ако партньорът ви не иска да се ожени за вас?


Като за начало, помислете дали и вие го искате, и защо. За да ви е по-лесно, запишете си на лист, защо се нуждаете от брак, с подробности. След като сте записали причините, споделете ги с него, но внимавайте с тона и разбира се, бъдете готови за отказ. Ако все пак ви отговори с “Да, но нека е по-напред във времето”, не забравяйте да изясните колко точно е това “по-напред”.
Ако статутът на омъжена жена е толкова важен за вас, в крайна сметка, така или иначе ще се омъжите. За съжаление, мъжът се съгласява на “условията” на жената, чак когато тя го напусне и използва това в борба да си я върне. Ако при вас не се случи така, не се отчайвайте. Със сигурност “човекът” е някъде там, на път да ви направи щастлива!

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *