Партньор на Проватон
 Безопасни ли са инфраред сауните

Безопасни ли са инфраред сауните

Сподели в

Както знаем при потенето тялото ни се освобождава от токсини и калории. Тренировките са най-добрият вариянт, чрез който може да се изпотим, но не винаги имаме време и сили. Веднага след тренировките се нарежда сауната. Оказва се, че топлината и самото изпотяване имат много положителни ползи за здравето… и за красотата, разбира се!

Сауната може да бъде полезна в подобряването на мозъчната функция, като увеличава различни невротрансмитери, които помагат на мозъка да функционира по-добре и стимулира разтежа на нови мозъчни клетки. Освен това увеличава притока на кръв, тъй като използването на сауната прилича на сърдечно-съдови упражнения, защото сърдечно-съдовата система трябва да работи по-усилено, за да елиминира топлината. Освен всичко, престоят в сауната спомага за намаляване на стреса и повишава настроението.

Image result for infrared sauna woman
Има няколко вида сауни, сред които: традиционни сухи сауни, парни бани и инфрачервени сауни.
Днес ще обърнем по-специално внимание на инфрачервените сауни. Влажността в инфрачервената сауна е ниска, а температурата е около 50 °C. Инфрачервените спектри могат уникално да повлияят на положителни промени в клетките и органите ни, така както традиционните сауни не могат. Дълбокото проникване на инфрачервените лъчи в кожата допринасят за почистването, омекотяването и сияйния й тен. Лъчите загряват тялото на дълбочина до 7см, като в същия момент не затоплят кабината, което дава възможност на хора с високо кръвно или сърдечно-съдови проблеми, да я използват, тъй като сърцето не се натоварва.

С мощната си топлинна ефективност, светлинната вълна може да ускори кръвообращението и да повиши имунитета.
За разлика от обикновената сауна топлината в инфрачервенанта сауна е много полезна за хора страдащи от алергии, ниско кръвно, спортни травми, облекчава умората, има забележителен лечебен ефект при артрит, затлъстяване и хронични стомашни проблеми.

Image result for sweaty in sauna
Механизмът, по който работят инфрачервените сауни, се нарича фотобиомодулация … една голяма фантастична дума, която означава форма на терапия, която използва светлина.

 

Káтрин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *