Партньор на Проватон
 10-те най-скъпи къщи в света и кой ги притежава (+СНИМКИ)

10-те най-скъпи къщи в света и кой ги притежава (+СНИМКИ)

Сподели в

Всички сме виждали от онези снимки на луксозни, огромни къщи, с прекрасни големи градини. Това не са просто картинки. Това са къщи, които си имат собственик. С помощта на CompareCamp.com  ще ви представя 10-те най-луксозни и скъпи къщи в света, както и кой щастливец ги притежава.

10-то място заема 7 Upper Phillimore Gardens $128 милиона

Image result for 10. 7 Upper Phillimore Gardens

Имението се намира в Лондон. Разполага с 10 спални подземен плувен басейн, сауна, фитнес зала, кино и дори паник стая. Това е всичко в допълнение към интериора, покрит с мрамор, злато и безценни произведения на изкуството.

Горд собственик на имението е украинката Олена Пинчук – дъщеря на Леонид Кучма, втори президент на Украйна.

На 9-то място се нарежда Kensington Palace Gardens $140 милиона

Image result for кенсингтън палас

Image result for кенсингтън палас

Дворецът Кенсигтън е една от лондонските резиденции на английското кралско семейство. Той е сравнително неголяма сграда без излишна показност, разположена в квартал Кенсигтън в западната част на Лондон, в съседство с Кенсингтън гардънс.

Собственик на двореца е Роман Абрамович. Руски милиардер и собственик на частната инвестиционна фирма Millhouse LLC. На Запад е познат като собственик на футболния клуб “Челси”.

8. Качваме се по-нависоко с Seven The Pinnacle $155 милиона

Image result for Seven The Pinnacle

Image result for Seven The Pinnacle

Най-големият имот в клуб Йелоустоун. Частна ски и голф общност за мега-богатите.

Къщата има отопляеми подове, множество басейни, фитнес зала, винарска изба и дори собствен ски лифт.

Собственици на това планинско “кътче” са Едра и Тим Бликсс. Разработчик на недвижими имоти и дървен барон, Тим Бликсс е основател на клуба в Йелоустоун, но фалитът на клуба, разводът и други проблеми сериозно намаляват богатството му през последните години.

7. Връщаме се към замъците – Hearst Castle $191 милиона

Image result for hearst castle

27-стаен замък, използван във филма “Кръстникът”, е домакин на Джон и Джаки Кенеди, Кларк Гейбъл, Уинстън Чърчил и други известни личности. Намира се в Сан Симеон, Калифорния, където в момента е национална историческа забележителност.

Собствениците са попечителите на Уилям Рандолф Хърст, наричан още “кралят на жълтата преса”.

Преминавам към номер 6. Elisson Estate $200 милиона

Related image

Related image

Elisson Estate е 23-акров имот. Намира се в Калифорния. Elisson Estate всъщност включва 10 къщи, езеро, къща за чай и къща-баня.

Собственикът Лари Елисън е обявен за третият най-богат човек в света през 2013 от списание Forbеs.

Преполовяваме класацията с 5.-ти номер 18-19 Kensington Palace Gardens $222 милиона

Image result for 18-19 kensington palace gardens

Image result for 18-19 kensington palace gardens interior

Още един милиардерски имот, намиращ се до къщата на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Тази специална резиденция разполага с 12 спални, турски бани, закрит басейн и паркинг за 20 автомобила.

Собственост е на Лакшими Митал – най-големият производител на стомана в света. Според Forbes е един от 100-те най-богати мъже в Индия.

4.-то място заема Four Fairfield Pond $248.5 милиона

Image result for four fairfield pond

Локализиран в Сагапонак, Ню Йорк, този дом с 29 спални е разположен на 63 акра и разполага със собствена електроцентрала. Вътре има 39 бани, баскетболно игрище, боулинг алея, игрища за скуош, тенис кортове, три басейна и дълга трапезария с дължина 91 фута.

Ира Ренерт е собственикът. Той притежава холдингова компания с инвестиция в автомобилното производство, също и добив на метали.

Приближаваме се към победителя с номер 3. Villa Leopolda $750 милиона

Този френски рай се намира на Кот д’Азур. Този парцел от 50 акра влючва къща с търговска площ, плувен басейн и  къща с басейн, външна кухня, хеликоптерна площадка и къща за гости, по-голяма от къщите на повечето милионери. Къщата е известна като част в класиката на Алберт Хичкок – “За да хванеш крадец”(1955).

Приближаваме се още повече с номер 2. Antilia $1 милиард

Image result for antillia

Antilia дори не е наистина дом в традиционния смисъл на думата. Тази 27-етажна сграда с площ от 400 000 квадратни метра има шест подземни етажа за паркиране, три площадки за хеликоптери и изисква персонал от 600 човека, който да я поддържа.

Намира се в Мумбай, Индия и е собственост на най-богатият човек в Индия – Мукеш Амбани. Притежава компания за енергетика.

На почитното 1.-во място се настанява Buckingham Palace оценяван на $1.55 милиарда

Разбира се, всички знаем, че локацията е Лондон. Технически все още е къща притежаваща 775 стаи включващи – 19 държавни стаи, 52 спални, 188 стаи за персонала, 78 бани.

Собственост е на Кралица Елизабет II, управляваща от 6 февруари 1952г.

Автор: К.Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *