Партньор на Проватон
 Лесни практики за щастлив живот

Лесни практики за щастлив живот

Сподели в

Слънце, плаж, море… и всички екстри… Отдавна вече сме забравили за дългата, студена зима, в която копняхме за лято! Край на зимния сън, край на мързела! Време е за рестрат на емоциите!
Използвайте тези практики за презареждане и освобождаване от тежестта на мързела, несигурността и себеотрицанието. Бъдете щастливи!
Сутрин:
Тялото има слух и памет – това, което е чувало за себе си още от детските години до сега, в това вярва. Трябва да го убедите, че си го обичате. Хората казват, че както ти започне деня, така и ще си продължи. Затова е добре да започнете с ухажването сутрин като се събудите.
С леки движения (пощипване, потупване,галене) направете кръг по тялото си. Започнете лявото стъпало, тръгнете нагоре по крака, докато стигнете до лицето, минете през ушите и втрийте пръсти в косата, след което по обратен ред, но вече отдясната страна, завършете до дясното стъпало. Правейки кръга, говорете на тялото си. Кажете му, че го обичате, че е ценно за вас, вашето съкровище… Направете това 3 пъти
През деня:
Следващото упражнение е за поддържане на духа и увереността.
Седнете с изправен гръб, затворете очи, нека краката ви са на пода. Вдишайте дълбоко и си кажете: “Вярвам в себе си! Аз мога да постигна всичко!”. Направете това 10 пъти.
Преди лягане:
И това е упражнение за приемане, за одобрение и затова за да си позволите щастлив живот.
Легнете в леглото, припомнете си точно колко добре е минал денят ви. Дори и хубавите неща да са били малко – все пак ги е имало. И благодарете на Бога за това. И тогава се прегърнете силно, но внимателно и си кажете: “Благодаря ти! Ти си най-доброто, което имам!”
Ако правите редовно тези прости упражнения, клетките ви ще започнат да се обновяват, дори ще изглеждате още по-млади и по-хубави… и най-важното щастливи!

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *