Партньор на Проватон
 Как да се избавим от махмурлука

Как да се избавим от махмурлука

Сподели в

Позната ли Ви е историята, за това как отивате на парти, ресторант или просто някакво събиране с приятели, на което присъства алкохол. Сладки приказки, чашка-две… танци, наздраве… шотче… чашките станаха пет, шест… екс… луда вечер, забава… събуждаш се – духът ти отделен от тялото, главата сякаш зашита за възглавницата, някак не може да се вдигне и със сетни сили успяваш да пророниш: “Никога повече…”. Пиеш вода… става ти още по-лошо, водата не помага… Мисля да спра до тук, сигурна съм, че се сетихте за какво става въпрос!

Image result for hangover

Представяте ли си цялата тази забава и алкохол, но без убийствено неприятните усещания на следващия ден? Ще Ви споделя една тайна – има начин! Най-ефикасно е да спрете да пиете. Тогава със сигурност няма да имате махмурлук на следващия ден…

Related image

Сега сериозно. Тъй като алкохолът намалява нивата на витамин А, витамин В, цинк и други ключови вещества в организма, с правилните храни, можем да ги възтановим.

Витамин А можем да си набавим с яйца, месо и риба, както и с жълти или оранжеви на цвят зеленчуци. Пиле и риба могат да възтановят витамин В.

Image result for храни витамин

Витамин В можем да си набавим и от аспержите. Животински протеини са добър източник на цинк, както и ядки, пълнозърнести храни, боб и отново аспержи.

Image result for храни витамини

снимка: forumzdrave.bg

Задължително банани и авокадо! Калият е електролит, жизненоважен за провеждането на енергията в тялото. Този процес е от значение, за да могат мускулите ни да се съкращават, а нервните импулси, храносмилането и сърдечната дейност да протичат правилно. След “тежка” вечер, имаме неистова нужда от възтановяване на калий, а именно чрез консумиране на банани и авокадо. Също така и мляко, картофи и зърнени храни.

Image result for храни витамин к

 

Особено неприятно е чувството, когато организмът е дехидратиран. За да избегнете тази дехидратация, препоръчително е да присъства по чаша вода между алкохолните напитки.

Image result for вода

 

Е, не казвам, че ще се “лишите” от махмурлука на 100%, но със сигурност ще облекчите симптомите му. Наздраве!

 

Автор: К.Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *