Партньор на Проватон
 Как да “разкараме” лошата телесна миризма

Как да “разкараме” лошата телесна миризма

Сподели в

За никой не е тайна, че ароматът на кожата ни, до голяма степен зависи от храната, която консумираме. Разбира се, всеки би искал да ухае приятно. За целта, освен душът, дезодорантите и лосионите за тяло, можем да си помогнем и с някой храни и подправки.

Сред тези храни са цитрусовите плодове, ябълки, грозде, диня, ягоди и боровинки. От зеленчуците е добре да хапвате – целина и маруля, които също спомагат за приятния аромат на кожата.

Image result for цитрус

Ако в менюто ви присъстват пържени храни и свинско месо, приятниятното ухание със сигурност ще бъде възпрепядствано. Чесънът, лукът, кимионът и кардамонът, освен лош дъх, предизвикват и неприятна телесна миризма.Image result for kimion kardamon

Image result for кимион

Добавката на канела и ванилия в храните, може отлично да благоприятства за отделянето на приятен аромат. Особено при дамите – в интимната област.

Image result for ванилия

Image result for канела

Особен враг на приятната телесна миризма е алкохолът! Алкохолът се преработва в черния дроб, но около 10% от него се отделят чрез потта, дъха и урината. Причинява и допълнително потоотделяне и съответно повишена неприятна миризма.Image result for алкохол и миризма на тялото

Автор: К.Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *